Ifjú Polgárőr Tábor 2019, Csép

2019.június 25. és 2019. június 28.-a között került megrendezésre a harmadik ifjú polgárőr tábor, amelynek témája a közlekedésbiztonság volt.
A tábor 4 napja alatt 39, 13 és 17 év közötti gyermek vett részt különböző szakmai programokon, a rendőrség, valamint a polgárőrség és katasztrófavédelem munkatársai közreműködésével.
A tábor ideje alatt a gyermekek jurtákban kerültek elhelyezésre.

Galéria- első nap

A tábor megnyitóján részt vett Popovics György a Komárom-Esztergom Megyei Közgyűlés elnöke, valamint Farkas Gábor rendőr dandártábornok, rendőrségi főtanácsos, megyei rendőrfőkapitány.
A tábor megnyitóját követően lovas polgárőr bemutatót tartott a Nagyigmándi Polgárőr Egyesület, valamint a Naszályi „Sólyom” Polgárőr Egyesület lovas tagozata.
A bemutatók követően zenés ismerkedős estet tartottunk, ahol a táborozók részére a NOISE+ zenekar adott koncertet.

Galéria – második nap

A tábor második napján a gyermekek részére a rendőrség két munkatársa tartott közlekedés biztonsági előadást.
A délelőtt folyamán egy prezentációt mutattak be a táborozók részére, ahol a gyalogos, valamint kismotoros közlekedéssel kapcsolatos szabályokat ismerhették meg.
Az előadást követően kipróbálhatták a részeg szemüveget egy ügyességi pályán.
Ebéd után került sor a disco baleset szimulálásra, amelyben a polgárőrök rendőr-polgárőr közös szolgálatot láttak el, amikor szolgálat ellátás közben egy oszlopnak csapódott gépjárművet észleltek.
A disco baleset szimulálásában részt vett a polgárőség, a rendőrség, a katasztrófavédelem, valamint az Országos Rendezvénybiztosító Mentőszolgálat Kft. munkatársai.
A baleset szimulálást követően a baleset körülményeit a rendőrség munkatársai a táborozókkal közösen elemezték ki és beszéltek meg, hogy ilyen esetben mit tehetnek, mint járókelők, illetve milyen feladataik vannak polgárőrként.

Galéria – Harmadik nap

Ezt követően a police medic előadás keretében elsősegély nyújtási feladatokat, valamint az újra élesztés folyamatát mutatták be ambubabán.
A tábor harmadik napján a gyermekekkel ellátogattunk Tárkány Község területén található KRESZ parkba.
A délelőtt folyamán kerékpáros, valamint gyalogos közlekedéssel kapcsolatos előadást tartott Jócsik Péter törzsőrmester, a kisbéri rendőrkapitányság részéről.
Az előadás keretén belül megtanulhatták a rendőri karjelzéseket, amit a helyi KRESZ pályán gyakorolhattak.
Délután Komáromban a Vizirendőrségen ismerkedhettek meg a Vizi rendőrök munkájával egy részletes bemutatóban, amelyben kiemelt figyelmet kapott a természetes vizekben történő fürdőzés szabályai.
Ezt követően a táborozók rövid hajóutat tettek a Dunán. A programok Pannónia Vizi Polgárőr Egyesület, valamint a Fertő Tavi Speciális Kutató és Mentő Vízi Polgárőr Egyesület és BRFK DVRK Komáromi őrs segítségével valósultak meg.

Galéria – Záró nap

A tábor utolsó napján a délelőtt folyamán polgárőr előadást tartott Beck Attila, a Komárom-Esztergom megyei Polgárőr Szövetség Oktatási munkabizottságának tagja. A fiatalok megismerhették a polgárőrség történetét, munkáját, illetve a polgárőrökre vonatkozó jogszabályokat.

Támogatóink:
Országos Polgárőr Szövetség
Komárom-Esztergom megyei Önkormányzat
Komárom-Esztergom megyei Rendőr Főkapitányság
Komárom-Esztergom megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság
Magyar Vöröskereszt Komárom-Esztergom megyei Szervezete
Komárom-Esztergom megyei Polgárőr Szövetség
Tárkány Község Önkormányzata
Széber Panzió
Vizuátor Kft. Alsózsolca
Bádi-Gran Kft. Esztergom
FA-TER Kft Komárom
Vértes Metál Kft. Oroszlány
Országos Rendezvénybiztosító Mentőszolgálat Kft. Komárom