Lábatlani polgárőrök segítettek az erőszakos házalós csalók elfogásában

2019.06.08-án, szombat 12:30-kor egy lábatlani lakos jelezte a város Polgárőrségének hogy a településen házalós árusok, vélhetően csalók jelentek meg.
Facebook oldalán a Lábatlani Polgárőrség azonnal közzétett egy felhívást, hogy vigyázzanak velük az lakosok, mert vélhetően csalók, ha észlelik őket, azonnal jelezzék.
Ezzel egy időben azonnal a feltételezett csalók keresésére indultak.

A felhívásra több jelzés is érkezett, melyek segítségével 15:45-körül a polgárőr szolgálat meg is találta a házalókat a város egyik lakótelepén, egy Bolgár rendszámos, sötét kombi Opellel voltak. Többen jelezték, hogy az árusok agresszíven viselkednek ezért kollégáink értesítették a rendőrséget, ezt követően a házalók menekülőre fogták.

Kollégáink hosszú ideig követték őket saját civil autójukkal, közben kihangosítón keresztül tartották a kapcsolatot a rendőrséggel.
A házalók menekülés közben a közlekedési szabályokkal nem törődve közlekedési veszélyhelyzetet idéztek elő, ezért a követésüket biztonsági okokból beszüntették a polgárőrök.
A kapcsolatban lévő rendőrségi ügyeletessel közölték a házalók útirányát.
Nemsokkal később 17 óra körül értesítést kaptak polgárőreink, hogy a budaörsi járőrök vonták a házalókat a jelzés adás alapján intézkedés alá, megköszönve a folyamatos illetve pontos tájékoztatást.