Közgyűlés a naszályi Sólyom Polgárőr Egyesületnél

 

 

 

 

Közgyűlést tartottak Naszályon

A naszályi Sólyom Polgárőr Egyesület közgyűlést tartott az IKSZT-ben május 17-én pénteken.
A Közgyűlést a tagságon túl megtisztelte jelenlétével Dr. Maszlavér Petra polgármester, Dr. Friedrich Gábor rendőr ezredes, Tata Város rendőrkapitánya, Kun Csaba a Komárom-Esztergom Megyei Polgárőr Szövetség elnöke, Árvai István főtörzsőrmester, naszályi körzeti megbízott, és Dr. Kirschner Katalin, Naszály Község jegyzője, aki egyben a levezető elnöke volt a közgyűlésnek.

Dibusz Ferenc, a -tavaly óta már 15 fővel bővülő és jelenleg- 37 fős Sólyom Polgárőr Egyesület elnöke beszámolót tartott a 2018-as év munkájáról, majd az Egyesület elfogadta az idei évi költségvetésről szóló javaslatot.
A Közgyűlésen Dr. Maszlavér Petra polgármester megköszönte a naszályi polgárőrök munkáját, hangsúlyozva, hogy a település biztonságérzetének növelésében kiemelt szerepük van, önkéntes munkájukat javarészt munka és család mellett, szabadidejükben végzik, míg mások pihennek vagy épp szórakoznak.
Dr. Friedrich Gábor rendőrezredes, Tata Város rendőrkapitánya elmondta, hogy a Tatai Kapitányság kiváló kapcsolatot ápol Dibusz Ferenccel, a Sólyom Polgárőr Egyesülettel, kölcsönösen segítve egymás munkáját, kiemelte Árvai István körzeti megbízott és Naszály lakossága közötti bizalmi kapcsolatot és azt, hogy a Kistérségben szinte egyedülállóként működik a naszályi Sólyom Polgárőr Egyesület.

Egyedülálló a zavartalan, aktív működése és szinte egyedi is, hiszen a tavalyi évben megalakult a Sólyom Polgárőr Egyesület lovas tagozata is, melynek tagjai szintén jelen voltak a Közgyűlésen.
A lovas polgárőrökkel biztosan találkoztak már a településen élők, hiszen rendszeresen a külterületeken, de sokszor a település utcáin is lovas szolgálatot látnak el.
A naszályi rendezvények biztosításában is aktívan részt vesznek, csak úgy, mint a Sólyom Polgárőr Egyesület tagjai, akik biztosítják a zavartalan megközelítést, a parkolást, az intézményeket és természetesen, ha a rendezvény jellege úgy kívánja, a lezárásokat és a forgalom irányítását, terelést is ők végzik.

A sok ezer szolgálatban eltöltött óra a naszályiak biztonságát szolgálja, és ezt nem lehet elégszer megköszönni.
A hozzászólásokat követően Dibusz Ferenc elismerő oklevelet adott át Hermann Lászlónak, Györke Bálintnak és Németh Józsefnek, de elismerést vehettek át a Megyei Polgárőr Szövetség elnökétől Kun Csabától is a helyi polgárőrök, név szerint: Nagy János, Mészárosné Habakusz Gertrúd, Szentpéteri Dénes. Kun Csaba, a KEMPOSZ elnöke pedig Dibusz Ferenctől vehetett át ajándékot, hiszen a KEMPOSZ új vezetője a Sólyom Polgárőr Egyesület hagyományos éves közgyűlésén, először vett részt.