TISPOL akcióban vett részt a Tatai Polgárőrség

Száznegyven személlyel szemben intézkedett a rendőrség az ellenőrzés során a megyében

A rendőrök száznegyven szabályszegővel szemben intézkedtek Esztergomban, Kisbéren és Tatán.
A rendőrség tájékoztatása szerint az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (TISPOL) Műveleti csoportjának terve alapján március 11-17 között országszerte fokozott ellenőrzéseket tartottak a rendőrök és az együttműködő polgárőrök.
A Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság (csatlakozva az országos kampányhoz) Esztergomban, Kisbéren és Tatán tartott közlekedésbiztonsági ellenőrzést.

2019. március 14.-én a Tatai Rendőr-kapitánysággal szorosan együttműködő Tatai Önkéntes Bűnmegelőző Polgárőr Egyesület 3 tagja is részt vett az akcióban, ahol ismételten használták a Sigmoid ZsaruCar kőrözött gépjármű felderítő eszközt.

Az akció időtartalma alatt 2833 gépjárművet ellenőrzött a készülék.

13 óra 30 perc körül a szolgálatban lévő egységeket (rendőr, polgárőr) Tatán, a Honvéd utca 10. szám előtt egy gépjárművezető veszélyeztette, ezért az ott lévő gépjárművel és egy civil sebességmérő gépjárművel intézkedés alá vonták a vezetőt. Megállítása után gépjárművét ellenőrizték, őt biztonsági intézkedés alá vonták és az utasával együtt előállították a kapitányságra.

A Tatabányai Rendőr-kapitányságról érkezett vizsgálóval 16 óra körül a helyszínen félpályás útzárás és forgalomirányítás mellett megtörtént a helyszíni szemle.

A kihallgatások után a gépjárművezetőt és az utast elengedték, majd a gépjárművezetővel szemben a Btk. 234. § közúti veszélyeztetés miatt indult eljárás.
A háromnapos ellenőrzés során a rendőrök elsősorban a sofőröket ellenőrizték, kiemelt figyelmet fordítva a biztonsági öv, a gyermekbiztonsági rendszer (gyermekülés) használatára.

Az akció ideje alatt a rendőrök száznegyven szabályszegővel szemben intézkedtek, akik közül nyolcvanhárman nem használták a biztonsági övet.