Összehangolt közbiztonsági akció

Összehangolt közlekedésbiztonsági akcióban a Tatai Rendőrkapitányság rendőrei mellett a Tatai Önkéntes Bűnmegelőző Polgárőr Egyesület és Soproni Polgárőr Egyesület polgárőrei is részt vettek.

A közúti közlekedési balesetek megelőzése érdekében tartott közlekedésrendészeti akciót a Tatai Rendőrkapitányság a helyi polgárőrség és az Országos Polgárőr Szövetség Gépjármű felderítő Tagozatának tatai és soproni egysége 2019. február 14-én délelőtt.

Az ellenőrzés során, amelyen a helyi polgárőrökön kívül a szomszédos megyéből érkező soproni polgárőrök is részt vettek, a rendőrök és a polgárőrök kiemelt figyelmet fordítottak a közlekedési szabályok betartására.
A délelőtt folyamán a kapitányság illetékességi területén Agostyánban és Tardoson, Finn módszeres ittasság ellenőrzést hajtottak végre, amelynek során 178 sofőrrel szemben alkalmaztak alkoholszondát. Az eredmény minden esetben negatív lett.

Az ellenőrzés a vasúti átjárókra is kiterjedt Tatán az Agostyán úti átjárónál.
A rendőrök jelenlétükkel felhívták a közlekedők figyelmét a vasúti átjáró megközelítésének és az azon történő áthaladás szabályaira.
Gépjárművezetőket, gyalogosokat és kerékpárosokat is figyelmeztették arra, hogy szabad jelzés esetén is meg kell győződni a biztonságos áthaladásról, illetve, hogy tilos jelzés ellenére vagy a leeresztett sorompó megkerülésével a vasúti sínekre hajtani tilos.

Ezen kívül, az OPSZ Gépjármű Felderítő Tagozat két egysége a város főbb kivezető útjain Tata, Környei út és Vértesszőlősi úton Sigmoid ZsaruCar körözés alatt álló gépjárművek felderítésére alkalmas eszközzel ellenőrizte a Tatára érkező és távozó gépjárműveket. Ennek eredményeként a két rendszer 1929 db gépjárművet ellenőrzött, amiből 4 db műszaki vizsgával nem rendelkező gépjárművet szűrt ki a készülék. A gépjárművezetők ellen hatósági eljárást kezdeményeztek a tatai rendőrök.

A Tatai Önkéntes Bűnmegelőző Polgárőr Egyesület elnöke és az OPSZ Gépjármű Felderítő Tagozat régióvezető alelnöke Rezes Róbert kérte fel a Győr-Moson-Sopron Megyei Polgárőr Szövetség alelnökét, az OPSZ Gépjármű Felderítő Tagozat Nyugat-dunántúli vezetőjét Török Lászlót, hogy a közlekedésbiztonsági akcióban vegyenek részt.
Így ez az akció nem csak helyi szinten működött megfelelően, hanem két megyét összekapcsolva, két régiót összekapcsolva volt sikeres.
Ezen túl pedig, a Soproni Polgárőr Egyesület adományként a régi készülékét új váltás miatt, a Tatai Önkéntes Bűnmegelőző Polgárőr Egyesületnek adományozza a szorosabb együttműködés sikerei érdekében.

Az akció ideje alatt, ahol ellenőrzés folyt, baleset, közlekedési szabálysértés, és más jogsértés nem történt! Ezzel nem csak közlekedésbiztonsági akciót hajtottak végre a társszervek, hanem baleset megelőzési tevékenységet is folytattak. A következő időkben több összehangolt akció, ellenőrzés várható Tata térségében.