Közös oktatás az Esztergom-Kertvárosi Polgárőrségnél

2019.02.02-án közös oktatáson vett részt Esztergom-Kertváros, Esztergom illetve Szomor polgárőrsége.

Február másodikán Esztergom-Kertvárosban a kertvárosi polgárőrség újonnan átadott irodájában került sor egy olyan taggyűlésre, melyre meghívást kapott az esztergomi illetve szomori polgárőrség is.

Mivel nem egy szokványos taggyűlésről volt szó, ezért oktatási céllal vendégünk volt Néveri Péter Edvárd őrnagy az Esztergomi Rendőrkapitányság KMB-s alosztály vezetője, aki baleseteknél történő helyszín biztosítást, forgalom terelést, irányítási karjelzéseket oktatott a három csapat részére.
Továbbá szintén tiszteletét tette Gódor András a GA Medic Emergncy Service tulajdonosa, aki baleseteknél előforduló helyzetekre oktatta a tagságot.
Szóba került a sérültek mozgathatósága, mikor milyen helyzetekben, milyen módon lehet illetve szabad a sérültet vagy sérülteket mozdítani, mely eseteknél szabad vagy kell az autóból eltávolítani.

Gyakorlati bemutatásra illetve szimulálásra is sor került.
Támogatásként kaptunk négy darab nyakrögzítőt, melyet rögtön be is mutatott a csapatoknak, majd a helyes felhelyezést illetve használatot is bemutatta.

Ezúton szeretnénk megköszönni a támogatást illetve az oktatást!
Bízunk benne, hogy a gyakorlatban minél kevesebbszer kell majd hasznosítani azokat a dolgokat, melyeket kettőjüktől kapott a három csapat.

Galéria