A Csolnoki Polgárőr és Önkéntes Tűzoltó Egyesület 2018 első negyed éves összefoglalója.

A 2017-es évet az Önkormányzattal közösen megrendezett szilveszteri bállal zártuk.
Januárban beüzemeltük a zöld hulladék lerakónál létesített kamerát.
Ennek kialakítása 700.000 forintba került, melynek nagy részét pályázaton nyerte el az egyesület, valamint a Csolnok Község Önkormányzata, a Csolnoki Szabadidő Sport Egyesület és a polgárőrség járult hozzá a költségekhez.
A kamera segítségével az ott lerakott, nem oda illő hulladékok elhelyezőit azonosítani tudjuk és őket annak elszállítására felszólítjuk a rendőrség segítségével.
A kamera már több alkalommal bizonyította működőképességét és sikeresen azonosításra kerültek a szemetet elhelyezők.
A jövőben további kamerákat szeretnék elhelyezni a falu több pontján az esetleges betörések, lopások elkerülése érdekében.

Február 17-én Tatára látogattunk el, egy a rendőrség jóvoltából szervezett „továbbképzésre”.
Ezen a napon a rendőrök előadást tartokkal arról, hogyan is segíthetjük hatékonyabban a munkájukat például egy helyszín biztosításakor.

Február 21-én délután életmentő napot szerveztünk.
Elsősorban az újraélesztés elsajátítása volt a cél.
Polgárőreinken kívül a Képviselő Testület tagjai illetve az általános iskola tanárai is megjelentek. Szeretnénk évente több ilyen programot szervezni és minél szélesebb körnek átadni az ismereteket megfelelő egészségügyi szakember jelenlétében.

Február 23-án megkaptuk a hírt, hogy a betöréssorozat elkövetője a rendőrség kezére került.


Március 15-én az 1848-49-es forradalom és szabadságharc emlékére rendezett hagyományos megemlékezés és zászlófelvonás mellett, az aznapi Országos Sumo Bajnokság miatt kialakuló forgalom irányításában is részt vettünk.

Március 23-án egyesületünk alelnöke, Kovács Bence az iskola kérésére egy ismertető előadást tartott a polgárőrség tevékenységéről.
A gyerekek megismerkedhettek a Csolnoki Polgárőrség működésével, egyenruháival illetve az eszközeivel.